Робимо шпильку для волосся з витої пари

13 грудня, 2012


 Робимо шпильку для волосся з витої пари | Ярмарок Майстрів - ручна робота, handmade

Здрастуйте!

Може, хтось пам’ятає, у 90-ті роки була популярна китайська заколка з дротом всередині, за допомогою якої можна було швидко зробити досить пристойний пучок.
Але був один недолік: дріт ламалася дуже швидко. Сьогодні ця заколка знову входить в моду, але наприклад, у нас в місті я її не знайшла, а замовляти з інтернетів – невідомо, що прийде. І тут мені на очі потрапила … вита пара (або дріт, по якому інтернет доходить до комп’ютера . Вита пара гнучка, зберігає форму, не ламається при вигинах – ідеально!

Отже … вперед! Освоїмо матеріали 21 століття в повному обсязі!

1. Нам знадобиться:

– вита пара (всередині має бути не більше 8 проводков, це важливо). Я відрізала 54 см. Для волосся довжиною по плечі це в самий раз, якщо волосся довше, потрібен шматок побільше;

– канцелярський ніж і ножиці;

– ізолента;

– нитки кольору і фактури за бажанням. Я взяла хб нитки букле чорного кольору в дві нитки. Букле взяла, щоб всяких “косяків” типу ненавмисно витягнутої петлі не було видно і не було видно швів. Не рекомендувала б брати “слизькі” нитки з віскозою, тому заколка матиме менший зчеплення з волоссям ;

– гачок (для моїх ниток № 4).

2. Тепер потрібно зняти оболонку з обох кінців дроту.

Для цього проводимо канцелярським ножем по діаметру дроту на відстані приблизно 2 см від кінця з невеликим натиском. Намагаємося не пошкодити пари всередині і свої пальчики! Потім стягаємо відрізаний шматочок обплетення як носок з ноги При необхідності на цьому етапі можна залучити важку артилерію у вигляді особини чоловічої статі У результаті повинно вийти ось так:

3. Тепер накладемо оголені проводки один на одного так, щоб утворити кільце і замотати місце стиковки ізолентою. Потім з отриманого кільця сміливо гнемо овал.

4. Починаємо обв’язувати наш провідний овал стовпчиками без накиду, сховавши хвостик нитки

Через 3 см стовпчиків робимо візерунок для куточка (обзовем його “короною”):

3 стовпчики з накидом, піко з 3 повітряних петель, закріплене в останній стовпчик з накидом, 2 стовпчики з накидом, 1 стовпчик без накиду, 3 стовпчики з накидом, піко з 3 повітряних петель, 3 стовпчики з накидом, 1 стовпчик без накиду; 2 стовпчики з накидом, піко з 3 повітряних петель, 3 стовпчики з накидом.

Далі продовжуємо обв’язувати стовпчиками без накиду до протилежних кінця, на якому знову виконуємо візерунок “корона”, потім продовжуємо стовпчики без накиду, поки не дійдемо до початку в’язання.

З’єднуємо останній і перший стовпчик без накиду напівстовпчиком і в результаті отримуємо:

5. Тепер за законом цієї заколки потрібно залишити посередині дірку для волосся. Її розміри, на мій погляд, залежать від густоти волосся господині. Чим волосся густіше, тим розмір дірки більше. Для своїх середніх я залишила 5 см посередині, зв’язавши боку між собою:

зшиваються (зв’язуйте) намертво, щоб ніякі експерименти із зачіскою не могли зіпсувати ваше виріб!

6. Для прикраси решт заколки я використовувала стрази. Тут уже простір для фантазії і всяких буйств

Ну і прИческа:

У мене стрижка, тому коротенькі волосся вибиваються. На довгих рівних волоссі вона виглядає набагато краще. Тримається відмінно, навіть не очікувала. Спеціально стрибала зі скакалкою, щоб перевірити

Удачі у творчості і модних зачісок, нам, дівчаткам Дякуємо за увагу!

PS

А якщо намотати на таку шпильку на злегка вологе волосся і лягти спати, то вранці отримаємо миленькі вовнянки


Оставить комментарий

В категории : Біжутерія