Виготовлення мастики

13 грудня, 2012


Напевно саме з цього майстер-класу і слід було починати моє перебування на цьому форумі .. але як склалося, так уже склалося .. так що хай пізніше, але розповім як можна зробити мастику вдома, маючи під рукою мінімум необхідних продуктів.

Отже, один з варіантів це виготовлення мастики з желатину і цукрової пудри

Беремо мисочку, насипаємо в неї одну чайну ложку желатину і 4 чайних ложки води, перемішуємо

Залишаємо постояти хвилин на 10-15.Через цей час у нас виходить кашка, приблизно така

Варіанта два, можна її підігріти на водяній бані, до розчинення желатину (до кипіння не доводити) або ж поставити в мікрохвильову піч на 10-20 секунд.

Отримуємо киселеподібного водичку

Далі починаємо додавати цукрову пудру, знадобиться приблизно 200 гр, плюс-мінус.У мене є дрібне сито, через яке я просівають пудру, можна використовувати марлю, все таки бажано що б не було грудочок.

І починаємо замішувати ложечкою для початку

У процесі замішування і додавання пудри отримуємо спочатку ось таку масу

А потім вже таку, що її можна катати без допомоги ложки, руками, на стіл, посипати пудрою

Заважаємо і підсипаємо пудру до тих пір, поки мастика перестане липнути до рук.

Якщо мастика починає кришитися, то можна додати трохи соку лімона.Кстаті, від останнього мастика стає трохи біліші, але трохи втрачає властивості пластичності і швидше сохне.

У підсумку отримуємо ось такий ось грудочку

Якщо є необхідність підфарбувати-то можна нанести барвник на зубочітску і попротикать грудку мастики, а потім його розмішати рукамі.Кстаті раджу це робити в рукавичках, що б потім не було проблем з відмиванням рук.Готовий грудочку мастики загорнути або в пакет або в харчову плівку і зберігати в холодильнику, якщо є залишки.


Оставить комментарий

В категории : Кулінарні сувеніри