Череп-черепушки

13 грудня, 2012


Череп-черепушки | Ярмарок Майстрів - ручна робота, handmade

Ця штучка повинна бути особливо затребувана не тільки для Halloween, але і напередодні 2012 року, який всі вважають Кінцем Світу, предреченное майя. Як же вони привабливі – стародавні цивілізації, кинувши в Лету! .. А що згадується нам при згадці про майя?

Кетцалькоатль, золото, покинуті міста, Чіч’ен-Іца, Мачу-Пікчу і Ельдорадо (хай це і не майя зовсім))), криваві жертвопринесення, календар, волейбол і – черепа. Загадкові кришталеві черепи, знайдені в XIX столітті в Центральній Америці – крихітні кришталеві черепи, які торговці доколумбової старожитностями видавали за спадщину цивілізацій ацтеків і майя, ольмеків, нібито віком не менше 500 років, черепа тим більш дивні, що зроблені з цільного кварцу. За легендою, 13 кришталевих черепів існують з тих пір, коли жилими були 12 планет. Їх жителі передали черепа Атланті, а ті передали їх майя. Якщо ви готові вірити в Атлантиду, то справжність цих кришталевих черепів безсумнівна.

А якщо ви, як і я, із завмиранням серця стежили в дитинстві за пригодами Індіани Джонса, то згадайте, як часто чарівні артефакти виглядали саме так – людським черепом.

Вмістище розуму, перше, що ми представляємо в людському скелеті, нагадування про тлінність життя і спогад про минуле, лякаючий і одночасно привабливий (недарма зображення черепа так популярно серед рокерів, металістів, піратів, знахарів, філософів і аферистів, які запевняють, що вони знайшли рецепт безсмертя), округлістю форми нагадує Сонце, символ смерті і одночасно безстрашності перед її обличчям, Адамова голова і Веселий Роджер. Череп є самою міцною частиною людського тіла і повільніше всього піддається розкладанню. Більшість стародавніх культур вважали череп символом здатності до тілесного відродженню, життєвої енергії та сили духу, крім традиційного значення залякування, руйнування і смерті.

Він може стати відмінним талісманом, як для дорослого, так і для дитини, який захоплюється піратами і іграми про магів. А може бути, ви зробите його для себе? ..

Матеріали для черепа

Для виготовлення черепа розміром 3,5 см. нам знадобиться:
– шматочки світлої замші або світлою м’якої шкіри – білого або кольору слонової кістки, або чорного кольору.
– чорний або червоний лак.
– синтепух або, за бажанням, дрібний морський пісок.
– чорні та білі (або червоні) х / б нитки.

– за бажанням – шнурок для петельки.
Викрійка черепа
Викрійка дана без припуску на шви.
Деталі викрійки обводимо по контуру на виворітній стороні тканини, і вирізаємо, залишаючи припуск на шви.
Деталі викрійки обводимо по контуру на виворітній стороні тканини Вирізаємо деталі викрійки , залишаючи припуск на шви


Краще відразу намітити тонким олівцем очі і ніс на лицьовій стороні тканини. Шити треба руками швом «назад голку» кроком приблизно 1,5 мм.
Вишиваємо лінії зубів і особи

Вишиваємо лінії зубів і особи. Згинаємо зуби по пунктирною лінії і зшиваємо між собою. Вивертаємо.
Зшиваємо задню і передню частини голови (черепа)

Пришиваємо передню частину голови (черепа) до задньої, з’єднуючи боку строго по буквах (від А до В і, відповідно, від В до С), починаючи шити від вилиці передній частині голови, з’єднавши її з відповідною стороною задньої голови від пунктирною лінії. Вивертаємо виріб.
Пришиваємо потайним швом денце черепа
Пришиваємо потайним швом денце черепа (А-D-С), залишаючи місце для набивання. Туго набиваємо і зашиваємо потайним швом отвір.
Туго набиваємо

За бажанням на верхівку черепа можна пришити петельку, щоб використовувати його як брелок.
 Густо покриваємо вишиті контури особи лаком

Тепер настав час художньої роботи. Густо покриваємо вишиті контури особи лаком.
Чекаємо, коли лак повністю висохне.

Череп готовий до використання!))

KoTYTan


Оставить комментарий

В категории : Ляльки та іграшки