Шиємо на ляльок сукні.

13 грудня, 2012


Починаємо з того ж, з чого починали шити штанці: прикладаємо викрійку до ляльки і дивимося, що додати, що збавити, а що і так чудово.

Бачимо, що пройма трохи глибока, приблизно на пальчик ми її піднімемо, запам’ятовуємо.

А низ треба подовжити (так як хочу зшити плаття з заниженою лінією талії), туди спідничка буде пришивати, подовжуючи на три пальці, запам’ятовуємо теж.

А ось ширини забагато, шпилька по центру штанців, тобто можна прибрати за шириною десь пальчик, а можна просто складку на тканині потім закласти. Якщо хочеться багато складок спереду, то запам’ятовувати треба буде надбавку на пальчик або два, це вже як вам захочеться.

обвів паперову викрійку на складеною вдвічі тканини (я знову кладу на зріз, але можна і на згин, чому я – на зріз? мережива буду в шов вставляти, не хочу, щоб припуски зовні видно було), додали то, що запам’ятовували: пройму підняли на пальчик,

по центральному шву приберемо один пальчик з ширини переду,

і знизу додамо три. Всі розкреслити

і вирізали.

накладаємо ці детальки на здвоєну знову тканину і по центральному шву додаємо два пальчики по ширині, це для майбутньої застібки на спинці . Потім цю добавку підгинаються і

вирізаємо всі в такому ось складеному вигляді, щоб, коли всі розгорнете, був ось цей ось хвостик зліва … це частина підгину (планка під застібку), яка піде в обробку під комір і буде акуратна застебнута спинка.

Маємо дві половинки від спинки і дві половинки від переду.

Починаємо мудрувати з рукавчиків. Прикладаємо пройму рукава до проймі або переду, або спини, так як вони однакові, то без різниці – куди … Можна приколювати шпильками і дивитися, наскільки ці дві лінії збігаються. Дивіться: паперова частина трохи виступає над лінією пройми сукні. Це добре. Якщо ви шиєте рукав без пишноти, а просто сорочковий, то більше нічого робити не треба. Вже все співпало, але мені хочеться навороченной головки рукави і я додам трохи до його ширини.

Ось хоча б пальчик.

А по довжині нам забагато, загинаємо паперову викрійку на потрібний розмір.

Обводимо, розкреслюють і вирізаємо два рукави. Тепер визначимося з спідничкою сукні. Накладаю верх сукні на ляльку і прикидаю, що готова спідниця повинна бути близько 4-х пальчиків по ширині, запам’ятали?

вирізати смужку потрібної ширину довжиною не менше трьох ширин верху. Весь верх треба виміряти по лінії пришива майбутньої спідниці і відкласти на смужці три рази. Чому так багато? Складки забирають багато усередину. У мене вийшло три ширини сукні, може і менше бути, якщо складок менше і вони дрібніші, тут вже як ваша тканина дозволяє і ваш настрій. Сколюються шпильками по всій довжині складочки, потім гарненько загладжують. Тут нігті не допоможуть, праска потрібен. Добре проутюжить, витягли шпильки і

розтягнули цю смугу, потім наклавши мереживо особою на лицьову сторону “складчастої” смуги, пристрочує його прямий рядком.

потім розгладжують шов без праски … прощай остаточно манікюр

і отстрачіваю близько до краю. Всі припуски шва йдуть вгору від мережива … якщо дивитися на фото внизу, то припуски йдуть вліво)))

А ось тепер можна відстрочити ребра складок, строчу як можна ближче до краю До слова сказати, потім я це все розпір ))), але поки строчу)))

Всі складки відтермінувати, смуга готова для пришивання до верху сукні

Дві половинки переду і вкладені між ними два шматочки мережива складаю разом і заколюють шпилькою, а потім

прострочуємо

Забираю шпильки, зрізаю все зайве,

розгортаю поличку і розгладжують. Можна було б ще мереживних смужок додати, але лялечка дрібна, а мережива з широким малюнком, мені достатньо вже однієї смужки.

Накладаю на лицьову сторону полички спинку, теж лицьовій стороной.Сначала одну половину, приколола в плечі,

потім і другу, теж приколола.

Тепер сострачіваю плечові шви, прибираю шпильки і домагатися лак на нігтях, загладжуючи припуски швів НА полички.

Рукава вже прострочити строчкою з самим широким кроком, у мене це 4, одним рядком, тут і однієї нитки буде достатньо для стягування. І трохи підтягуючи нитку, сосбаріваю частина рукава посередині і починаю приколювати його до проймі сукні. Спочатку уколюю по дві голочки по краях, на несосборенной частини,

потім і решту частини теж.

строчить по намітки просто задоволення, тому що нічого не боїшся, все закріплено.

Рукав у нас широкий, тому внизу закладаю 5 складочок, що йдуть спереду назад, заколюють шпилькою,

накладаю шматочок мережива, пристрочує, відгинають припуски вгору і отстрачіваю по лицьовій рукава, Перс знову рухається до мене під бік, простив значить)))

Поєдную бічні зрізи рукава між собою і сколюється наше полуплатье шпильками, від початку пройми до низу рукава і від початку пройми в іншу сторону.

прострочуємо,

зрізати і заколола загини під застібку на спині

Тепер приступаю до коміра. Це просто смужка, викроєні за часткової, довжиною як вся лінія горловини від середини спинки до середини спинки, через перед звичайно, і шириною в мене 3 пальці, а ви вільні вибрати будь-яку. Приколюють смужку тканини лицьовою стороною до виворітного боку сукні. Спочатку все шпильками приколюватися,

потім строчу від краю і до краю,

розправляю шов, вигладжує припуски шва наверх, підгинаю зайву тканину з боків і

(да, треба не забути зробити надсічки припусків по всі увігнутим лініях, щоб потім комір не стягував весь ліф, сама мало не забула)

тепер полосочку коміра підгинаю два раз і, накладаючи на видимий зовні шов, заколювали всі шпильками

 Знову згадуємо, що є не тільки шпильки, але і голки, і все акуратно приметують, підтягуючи і розрівнюючи тканину близько майбутнього шва. УРА! воротничек вшитий. Йдемо далі, але радує, що половина шляху позаду

Беру смугу складок і починаю приколювати її до низу ліфа, від середини спинки.

Коли смуга дійде до початку шляху, вчиняю як з паском на штанях, пам’ятаєте? Загладити хвости смуг зі складками в місці майбутнього шва, сострочіть і по-новій прикріпити шпильками смугу до ліфа.

Тепер уже суцільне задоволення залишилося: поправити шов, випрасувати припуски шва наверх, заколоти його шпильками або заметать.На цьому етапі я розпорола відстрочку складок, здалося, що не підходить до складкам рукавів, а ось так – так краще

Можна вже прикинути на майбутню господиню, як воно їй?

Ну, і довести плаття до розуму. Пришити кнопки на планку застібки, зверху красиві гудзички, передню мереживну смугу так само гудзичками прикрасити,

рукавчики підвернула, хочу, щоб долоньки були видні.

Так довго пишу, всіх втомила, а шити-то зовсім недовго, якщо обраний фасон і тканина не вередує, поки підзаряджатися фотік, щоб скинути фоти в комп’ютер, пошила другий сукню для другої дівчинки з цієї ж викрійці.

– Рукава з маленькою надбавкою по ширині, – застібка по переду – значить невеликий підгин на половинці переду додати,

– довжину спіднички міряла від талії ляльки, – ширина – дві ширини досить широкого ліфа.

– Горловину просто промітати, стягнула по ляльці і зверху пришила мереживо сосборенное.

– Ліф промітати, стягнула і прикрасила смужкою більш тонкого мережива. Ну, і намистинки.

ВОООТ.

Два сукні та по одній викрійці, а фасонів можна багато придумати і всі будуть від цих ось трьох папірців відштовхуватися.

Удачі всім у пошитті.


Оставить комментарий

В категории : Ляльки та іграшки