Ніжний піон з ткані.Начінающім в допомогу.

13 грудня, 2012


Ніжний піон з ткані.Начінающім в допомогу. | Ярмарок Майстрів - ручна робота, handmade

Доброго настрою і відмінного натхнення, дорогі майстрині!

Пропоную Вам ознайомитися з майстер-класом для початківців по виготовленню ніжного рожевого піона.

З інструментів і матеріалів нам потрібні:

1.Ткань (будь-яка синтетична, яка є в будинку). У мене біла, щоб можна було забарвити в будь-який колір. Але якщо у вас вже є рожева або червона, будь ласка, ваш квітка-ваш вибір!

2.Ножніци.Желательно гострі, щоб добре розрізати тканину і не залишати не потрібною Мохро.

3.Бумага, з якої можна буде зробити викрійки і фарбувати на ній тканину (4-5 аркушів)

4.Уголкі-шпильки.

5.Палітра для фарб, можна замінити 2 блюдцями з водою.

6.Акріловие фарби і пензель.

7.Клей.

8.Проволока.

9.Свеча і запальничка.

Отже, приступаємо:

Для початку підготуємо викрійку цветка.На аркуші звичайного А4 спочатку малюємо олівцем, а потім вирізуємо 3 викрійки-маленького 5 см, середнього 7 см і великої 9 см діаметров.Рісуйте від руки, попередньо намітивши центр.Не бійтеся, якщо пелюстки не будуть однаковими, навпаки, це додасть роботі натуральність, адже в природі немає нічого ідеально сімметрічного.Свой перший півонія я вирізала відразу на тканині без якої-небудь викрійки і вийшов він чи не самим чудовим

Складаємо тканину кілька разів навпіл, відрізаючи і шпильками приколюють викрійку (рис.1), щоб зручніше було вирізати. На рис.2-викрійки і вирізані з тканини заготовки майбутньої квітки.

Чим більше пелюсток, тим більше цветок.Но я рекомендую дотримуватися пропорціі.Ніжніх, 9 см в діаметрі я вирізаю 4 штуки, середніх 6 штук і маленьких 6 штук, якщо хочу, щоб сердцевінку була більш щільна і закрита або 4, щоб можна було додати перли в сердцевінку, щоб він проглядався.

Рис.3 – беремо папір, фарби, пензель і палітру.Последнее можна замінити блюдцями з водою, тільки після фарбування відразу необхідно ретельно промити водою, щоб фарба не залишилася на посуде.Судя по моїй палітрі-вона була в роботі і не раз Як показано на рис.4 розкладаємо викрійки і намоченої пензлем проводимо по краях.

Після того, як викрійки були зволоження, можна наносити цвет.Чтоби отримати легкий рожевий відтінок, досить розвести в палітрі невелика кількість червоної фарби, буквально вмочити кисть кінчиком в фарбу і розмішати в воде.После, підфарбованою водою, нанести фарбу пензлем на тканину (рис.1). Якщо ви хочете зробити більш інтенсивний колір, просто візьміть більше Фарби забарвлюється тільки краю (рис.2), але можна забарвити і всю викрійку, якщо вам хочеться більш яскрава квітка. Рис.4 демонструє, що у воду з фарбою можна опустити і весь пелюстка, не використовуючи при цьому кість.Делайте, як вам радить ваше натхнення

Беремо основний інструмент свічку і зажігалку.Прізнаюсь чесно, за майже рік роботи з квітами, я винищила в будинку всі свічки, які купувала великий упаковкою в ікее.Ету золотисту новорічну свічку я поцупила у мами, тому що не дозвілля купити ще одну упаковку На рис.1 показано на якій відстані зручніше підносити викрійку до огню.Еслі Ви піднесете ближче, то вона може згорнутися від полум’я і прийме абсолютно не потрібну нам форму або отримає випал чорного кольору, який необхідно буде срезать.Лучше тримати викрійку двома руками і акуратно повертати над полум’ям за годинниковою стрелке.У Вас повинні вийти наступні заготовки (рис.2 і 3). Рис.4-складаєте чарочку від більшого діаметра до меншого.

Після того, як елементи квітки готові, приступаємо до виготовлення лістіков.Можно обійтися і без них, але як показує практика, квіти з листям виглядають більш натурально і подобаються переважній Большиство.

Беремо тканину зеленого кольору (ріс1.) або з тієї ж тканини, що і сама квітка, можна вирізати заготовки та пофарбувати в зелений відтінок за тим же принципом, що і лепесткі.Отрезаем смужку (рис.2), складаємо тканину кілька раз і отрезаем.Получаем вісім прямокутників з яких будемо вирізати лістья.Проволоку я купувала готову, все що показано на рис.4 коштує близько 100 рублей.Я багато часу витрачаю на замовлення, на упаковку, що часом мені не хочеться обмотувати дріт гофрованої папером.

Починаємо вирізати лістья.Берем по 4 шматочки тканини і з нижнього лівого кута починаємо по косій вирізати лістья.Ето важливо, так як нам потрібно отримати хвилястий край.Добіться цього ефекту можна, якщо тканина вирізана по косій (ріс1.). обпалювати над свічкою один край (рис.2) і відразу, поки тканину тепла, тягнемо за підставу листочка з двох сторін, щоб вийшов волна.Нужно робити це швидко, тому що коли тканина охолола, а відбувається це практично миттєво, зробити хвилястий край вже не получітся.Для першого разу рекомендують нарізати більше тканини для листочків, щоб була можливість поексперіментріровать і кращі зразки пустити потім в роботу.

Для того, щоб злегка надати натуральності нашим листочкам, предалагаю вам скористатися свічкою, ножем і полотенцем.После того, як за допомогою клею листочки будуть приклеєні до дроту, можна буде зробити прожілкі.Необходімо нагріти кухонний ніж на свічкою (рис.1 ). Краще тримати ніж тупим кінцем збоку полум’я, тому що якщо тримати над свічкою, то може з’явитися кіптява, яка залишиться на аркуші, коли ви будете по ньому проводіть.Свернуть рушник навпіл, щоб воно стало більш мягкім.Нагреть ніж і швидко провести прожилки з виворітного боку аркуша (рис.2). Кількість і напрямок-вибираєте самі. Я завжди роблю схематично, тобто не багато і не мало, просто щоб був натяк на контур

Трохи хочу зупинитися на ріс.4.Лічно я не дуже люблю підклеювання з виворітного боку і для того, щоб слідів роботи було не багато, я вчиняю наступним образом.Начіная збирати пелюстки з більшого діаметру, я прошивати їх ізнутрі.То є , коли я склала разом 2-3 пелюстки, я беру голку з ниткою і прошивають зверху пелюсток і тому знизу не видно вузликів нитки, а видно тільки невеликі стежкі.Цветок я прошивають повністю, знизу і до верхнього лепестка.Делаю я це навмисно, тому що по ходу зборки я виставляю пелюстки як мені подобається і потім дивлюся що получілось.Еслі положення пелюсток мене не влаштовує (багато низових, мало сердцевінкі і тд.) я завжди можу розібрати квітка, доробити бракуючі або прибрати зайвий, знову зібрати і сшіть.Когда результатом я задоволена-скріплюю між собою гарячим клеем.Достаточно в сердцевінку на кожному етапі складання крапнути краплю клею і пріжать.Тогда квітка прослужить довго і не розвалиться.

Всі етапи збірки закінчені, крім кріплення листя і основи для броші.Чтоби з виворітного боку не було видно дроту на яку прикріплені листки, я за допомогою гарячого клею підклеюються дріт між другим і третім пелюстками квітки, попередньо примірявши, з якого боку і в якій кількості листочки будуть краще прикрашати піончік.После ставлю крепленіе.Чаще я роблю універсальне кріплення, яке можна використовувати і як аксесуар для зачіски і для одежди.Но це тоді, коли немає листя, інакше вони трохи стирчать з волос.Когда квітка з листочками , я віддаю перевагу кріплення одинарне для брошки.

Ваш ніжний піончік готовий! Носіть із задоволенням!

Якщо Ви залишилися задоволені МК, проголосуйте за нього, натиснувши кнопку “Подобається”. Спасибо!


Оставить комментарий

В категории : Пірографія