Лампворк – робимо перший намистину

13 грудня, 2012


Отже, посилочки отримана, розпакована, місце для всього знайдено, вентиляція встановлена, балон підключений Починаємо роботу. Сьогодні покажу, як робиться саме основне – класична намистина у формі пончика. Фотографував муж, тому якість фотографій – непрофесійне, звичайно. Але він дуже старався, правда Фотографії клікабільни.
Шкіл роблення правильної намистини форми пончика багато . Мені найбільше імпонує школа Джона Смірчіча, тому свої намистини я роблю саме його способом.
Детальніше теорію можна почитати тут: www.smircich.com / html / round_bead.html У нього ж, до речі, є фотографії самої намистини на різних стадіях формування, які потрібно подивитися Отже, перше, що нам потрібно зробити – гарненько розігріти в полум’ї кінчик скляної прута. Одночасно, лівою рукою ви розігріваєте в полум’ї спицю, щоб скло могло добре до неї прилипнути. Греєм рівномірно, щоб сепаратор не лопнув. Якщо на цій стадії Ви помітили тріщини на сепараторі – обов’язково його заміните.

Тепер починаємо акуратно намотувати скло на спицю, так щоб отримати рівний диск, що складається з декількох кіл.
При необхідності, поправляємо лопаткою диск для додання йому правильної форми.

Коли диск сформований (від кількості оборотів і ширини основи залежить кінцевий розмір Вашої намистини) – починаємо сплавляти диск в кулю, весь час обертаючи спицю, тримаючи її строго горизонтально. Ці дві дії – ключові на всіх етапах виробництва намистини. Спавляем-сплавляли-сплавляли ….

Готово!

Ідеальна намистина повинна мати строго центроване отвір, яке повинно знаходитися як би в заглибленні (звідси і форма пончика). Крім того, краї отвору намистини повинні бути ідеально рівні, без гострих граней).

Оставить комментарий

В категории : Робота зі склом