Текстильна цукерниця з вишивкою.

13 грудня, 2012


Текстильна цукерниця з вишивкою. | Ярмарок Майстрів - ручна робота, handmade

Доброго времени суток!

Пропоную вашій увазі майстер-клас з пошиття корисною і приємною штучки – конфетніци.

Підбираємо потрібні нам матеріали: вишивка, основна тканина, компаньйон, флізілін,, синтепон, зав’язки.

Прораховуємо розмір конфетніци, не забуваємо враховувати припуски на шви (у мене 1 см). Для зручного розрахунку, рекомендую малювати на листочку потрібну модель і підписувати в сантиметрах всі деталі, тоді буде просто все порахувати. У мене в готовому вигляді цукерниця 25 * 25см, стеночки шириною 5см, тобто дно виходить квадрат зі стороною 15см.

Вирізуємо потрібні нам деталі і проклеюємо їх флізеліном.

обшивають вишивку смужками тканини компаньйона. Щоб не помилитися з розрахунками, я спочатку пришиваю, а потім обрізаю зайву тканину. Пришиваємо на дві протилежні сторони, заутюжіваем шов, і тоді пришиваємо дві інші протилежні сторони, також обрізаємо зайве і заутюжіваем.

Тепер дно нашої конфетніци готове, воно виглядає так.

Пришиваємо наступні смужки, це будуть стеночки конфетніци. Пришиваємо по дві протилежні сторони, обрізаємо зайве, заутюжіваем.

Потім з особи можна добре відпарити і буде готова наша квадратна лицьова деталь.

Тепер рівняємо верхню і нижню деталі, вирізаємо синтепон, добре його проутюжіваем, що б він став плоским.

Закріплюємо зав’язки по лінії згину (складіть ваші майбутні стеночки один з одним і там де вони сходяться пришивайте зав’язки). За одне закріплюємо синтепон.

Пришиваємо верх і низ один до одного (на цьому етапі можна за бажанням закруглити уголочки), залишаємо отвір для вивертання. Зрізаємо припуски на шви (тільки!) синтепону близько до рядку.

Вивертаємо, формуючи куточки

Тепер заметиваем всі сторони, акуратно формуючи всі згини. І гарненько прасуємо, пропарюють, так буде зручніше давати оздоблювальну строчку.

Тепер, прокладаємо оздоблювальну строчку по всіх швах, останній раз старанно прасуємо.

Зав’язуємо уголочки і милуємося!

Буду рада, якщо МК вам знадобиться!

Бажаю вам терпіння та натхнення! І хай у вас все вийде!


Оставить комментарий

В категории : Шиття