Хутряні манжети для чобіт.

13 грудня, 2012


Нарешті мені вдалося втілити цю давню задумку, і напередодні наступаючої весни
поділитися з вами. На вулиці помітно теплішає, і можна вже переодягатися в кожушок і перевзуватися в півчобітки. Для гармонії до хутряному кожушку вирішила зробити на півчобітки знімні хутряні манжети.

Використовувані матеріали: Пряжа для в’язання ~ 50 грам, хутро (натуральний або штучний) розміром близько 30см * 24 см., гачок для в’язання, спиці, швейні нитки, швейна голка, лезо або канцелярський ніж.
Необхідні навички : вміння в’язати і шити.

Отже, приступимо, підбираємо взуття, ось що було у мене:


Перед початком роботи необхідно визначитися з розмірами деталей – хутряної та в’язаній.
В’язана частина буде всередині чобіт, хутряна зовні. Готуємо необхідні матеріали та інструменти:


В моєму варіанті хутряна деталь розмірами 28 см в довжину, 10см у висоту, в’язана 28 см на 11 см.
З хутра викроїти дві деталі з урахуванням припуску на шви по 1-2 см. Важливо врахувати напрям ворсу,
в готовому вигляді він повинен бути спрямований зверху вниз. Хутро зручно кроїти за допомогою канцелярського ножа або
звичайного леза для бритви, розрізати треба тільки міздрю, не торкаючись ворсу. При використанні штучного хутра так-же розрізаєте по тканинній основі.
З пряжі зв’язати будь гумкою дві деталі. Можна спицями, я в’язала на машині гумкою 2 * 2.
Пряжу підбирайте не товстий, враховуйте, що в’язане полотно буде усередині чобота. Деталі готові:


В’язання деталь зшийте з хутряною (не забудьте правильно розташувати напрям ворсу)
по довгій частині, склавши деталі всередину лицьовими строни:


Тепер зшийте їх по висоті. Тут можу запропонувати ускладнюються варіант (для тих, хто вміє), хутряні деталі
зшити, а в’язані з’єднати вертикальним трикотажним швом, під уникнення зайвої товщини.
Для запобігання сповзання манжети вгору зв’язати ремінець, який проходить під підошвою.
За допомогою гачка набрати 40-50 повітряних петель від однієї половини нижньої частини, прикріпити
стовпчиком без накиду до іншої половини, і провязать у зворотний бік стовпчиками з 1 накидом:

Надягаємо манжети і півчобітки:


Якщо любите декор, можна проявити фантазію-прикрасити хутряними або в’язаними помпонами.
Робота закінчена. Носіть із задоволенням!


Оставить комментарий

В категории : Uncategorized