Домашні тапочки Ідея з підошвами з пакетів, гачок

13 грудня, 2012


Вид творчості / техніка / стиль : в’язання гачком.

Матеріали : приблизно 2-3 пакета з магазину “Пятерочка”, нитки на Ваш розсуд, переважно шерсть, щоб ніжки не мерзли.

Час роботи : день, максимум 2

Складність : 3

Це мій перший МК тут, тому якщо є якісь помилки, прошу строго не судити, я старалася. Я поважаю тактовну критику і будь-які коментарі.

Це приблизний МК, тому я в’язала на око і для своєї ноги. Розмір тапок залежить від щільності пакетів і товщини ниток. В цілому підійде для 37-39.

Для однієї підошви з пакетів мені знадобилося приблизно 2-3 пакета з магазину «Пятерочка», «Полушка». Але Ви можете взяти будь-які пакети на Ваш розсуд, варто лише врахувати, що товщина самого пакета впливає на розмір підошви. Наприклад, пакети магазину «Пятерочка» трохи товщі пакетів магазину «Полушка».

Спочатку потрібно зв’язати по 2 однакові за формою підошви для кожного тапка за схемою трохи нижче. Одна підошва буде з пакетів, інша з ниток. Нитки потрібно підібрати таким чином, щоб у підсумку розміри підошов збігалися майже точно. Наприклад у мене вийшло 4 СТ з / н в 3 см на підошві з пакетів і також 4 СТ з / н на підошві з ниток. Розміри підошов 26 на 9 см.

Чорна нитка: Троїцька пряжа, верблюжа шерсть 300м/100г. Біла: стара шерсть в Бабино. Обидві підошви я в’язала гачком № 5, все інше № 4.

по цій схемі в'яжуться обидві підошви, з пакетів і з ниток

20 ВП + 1 ВП для підйому

Ось що вийшло:

что виходить в ітоге

Далі потрібно з’єднати обидві підошви ст б / н пров’язуючи кожну петлю на обох підошвах разом, але петлі на підошвах з пакетів потрібно провязивать за передню стінку петлі. Початок з’єднання в тому місці, де закінчили в’язати обидві. На цьому кінці підошви буде п’ята.

соедіненіе за передню стінку петлі

За бажанням, між двома підошвами можна покласти щось для твердості підошви тапка, наприклад картон або поролон. Закінчити СС в перший ст б / н.

Ось що виходить:

две підошви вместе

Далі в’язати так:

1 коло: в’язання повернути. 1 ВП, і весь круг ПС. Закінчити СС в першу ВП.

2 коло: як і 1.

3 коло: 2 ПС разом, 2 ПС, 2 ПС разом, 2 ПС, 2 разом. Таким чином, на п’яті 3 убавкі, на носку має бути 6.

4 коло: убавкі тільки на шкарпетці, штук 6

5 коло: тут тапки діляться на праву і ліву. В’яжемо праву.
В’яжемо ПС майже до кінця кола, залишивши приблизно 10 ПС, робимо 1 ВП і повертаємо в’язання, тепер будемо в’язати планку «поперечину». Тут слід врахувати підйом стопи. Тобто ця планка може починатися раніше зазначеного мною місця, наприклад за 15 ПС до кінця ряду. Необхідно постійно приміряти. Планка: В’яжемо все ті ж ПС, приблизно 5 рядів (все залежить від стопи). Кількість ПС на Ваш розсуд.

планка

Потім з’єднуємо планку з протилежною стороною тапка.

соедіняем планку

Оскільки тапки в мене спеціально для зими, то відкритий ніс я зашила таким чином:

нос

Лівий тапок: 5 ряд: потрібно повернути в’язання і в’язати в зворотну сторону в дзеркальному напрямку правого. Без ВП в’язати відразу ПС. Рачьім кроком обв’язують край.

край

Зв’язати будь квітка на Ваш розсуд.

фото1

фото2

фото3

фто4

Коротко про те, як підготувати “пряжу” з пакетів.

Взагалі в інтернеті багато інформації з цього приводу, але я вирішила зробити свої фото. Може, кому пригодиться. Вам потрібно розпрямити пакет, скласти його навпіл уздовж, потім ще раз навпіл.

1. Нарізуєте. Відрізані ручки і денце викидаються.

нарезка пакетов

2. Розгортаєте нарізані частини

разворачіваем

3. ..

4. ..

5. узел

Таким чином потрібно робити до необхідної довжини.

УСПІХІВ!!


Оставить комментарий

В категории : В'язання