Скринька Будинок-грибочок. (гачок)

13 грудня, 2012


Хочу розповісти як можна пов’язати прекрасний сувенір або іграшку для людини будь-якого віку шкатулку, у вигляді Будиночка-гриба.

Вам знадобляться –

пластикова банка з кришкою (у таких частенько продають салати)

50 грам білої пряжі акрил, або сумішевих (можна вовна з акрилом)

40 грам червоної пряжі.

40 грам зеленої пряжі.

Залишки, коричневою, жовтою і синьою пряжі.

СБН-стовпчик без накиду.

ВП-повітряна петля.

Відрізаємо банку по потрібній нам висоте.Кришка придасться для капелюшка гриба.

Спочатку в’яжемо дно, діаметр ви підбирайте самі, під розмір вашої банки.
В петлю 8 СБН, стуляємо, 2 ВП для підйому, далі в’яжемо ССН по колу до потрібного діаметру. (приміряти по дну банки)
Потім це дно обв’язуємо по колу СБН за задню стінку стовпчиків попереднього ряда.І в’яжемо вгору, нічого не збавляючи і не додаючи.

дов’язати до потрібної висоти. (знову ж поміряти по висоті банки),

обв’язати по колу СБН за задню стінку і в’яжемо вніз.Довязав дощенту дна вставляємо туди банку.

(Зовнішньої стінкою як би надягаючи на банку).

Окремо за розміром дна банки зв’язати ще одне денце, і з’єднати зовнішню стінку з новим дном СБН по кругу.Меняем нитку на зелену-і в’яжемо

далі 2 ряди просто СБН, один ряд витягнутих петель, один ряд СБН, і обв’язати все веерочкамі з 5СТСН і 1 СБН пропускаючи один стовпчик пред.ряда.Вот і готова скринька з галявинкою.
Для кришки в’яжемо дно білим кольором (можна почати білим, зв’язавши половину дна, а потім продовжити червоним), але розміром по кришці від банкі.Затем знову ж окремо в’яжемо капелюшок гриба червоним кольором, тільки її вже треба зв’язати на 6 – 8 см більше ніж дно для кришкі.Соедіняем дно кришки і капелюшок СБН по колу, дов’язати до половини втавляем туди кришку від банки і зверху кладемо наполнітель.Набіваем досить щільно! Довязиваем до кінця.

Краї кришки обв’язуємо веерочкамі з 5 СТСН і 1СБН пропускаючи один стовпчик пред.ряда. На червоному тлі кришки вишити білі цяточки, щоб стало схоже на мухомор.
Тепер пришиваємо кришку лише в одному місці, шов повинен бути приблизно 4 см.Чтоби кришка добре трималася, але і що б шов, не заважав відкривати шкатулку.

Віконце в’яжемо жовтими нитками -16 ВП, повернути, 5 СБН, 3 СБН в одну петлю, продовжуємо в’язати на іншій стороні ланцюжка 5 СБН.Повернуть і в’язати у зворотний бік ще раз, додають на повороті по 2 СБН в кожен стовп. пред.ряда-3 рази.

Змінити нитку на коричневу, і обв’язати віконце по периметру СБН.Прішіть вікно до ніжки гриба, і вишити стулки.

Таким же чином зв’язати дверцу.Только на 2 ряди більше ніж окно.Прішіть до ніжки гриба.

Капелюшок шкатулки прикрасити по фантазії.


Оставить комментарий

В категории : В'язання