В’яжемо гачком маленького зайчика (опис)

13 грудня, 2012


Вид творчості: в’язання гачком
Матеріали: пряжа, намистинки для очей
Час роботи: 2-5 годин
Складність: 3

image

Просте опис в’язання гачком маленького симпатичного зайчика. Вам знадобиться 20-30 грамів пряжі, гачок за розміром, намистинки або щось в цьому роді для глазок, холлофайбер для наповнення і пара годин вільного часу.

Мій зайчик вийшов ростом всього вісім з половиною сантиметрів. В залежності від товщини пряжі, у вас може вийде більше або менше. Голова і тіло – одна деталь. Ніжки та ручки в’яжуться по одній і потім пришиваються до тіла. Мордочку краще пришити до голови, поки не почали в’язати тіло. Пришити вічка і оформити мордочку можна після того, як основні деталі готові. Вушка можна пришити вже після того, як зайчик готовий.

Мордочка
Мордочка являє собою простий коло з двох рядів. В’яжіть по колу: зробіть дві повітряні петлі (ВП) і в другу петлю від гачка пров’яжіть 6 стовпчиків без накиду (СБН). Пров’яжіть друге коло з 12 СБН – пров’язуючи в кожну петлю по 2 СБН.
Мордочка готова. Як тільки голова буде готова, приший до неї мордочку.

Вушка
Пров’яжіть ланцюжок з 10 ВП. Починаючи з другої петлі від гачка, пров’яжіть 8 СБН (по одному в кожну петлю). У наступну петлю пров’яжіть 3 СБН. Переверніть на іншу сторону і пров’яжіть ще 7 СБН. Переверніть, щоб в’язати наступний ряд в інший бік і пров’яжіть другий ряд – по одному СБН в кожну петлю.
Вушко готове. Залиште «хвостик», щоб пришити вушка до голови. Зв’яжіть другий аналогічний способом.

Голова
Починайте в’язати зверху, від маківки.
Зробіть 2 ВП і пров’яжіть в другу петлю від гачка 6 СБН.
2-й коло: в кожну петлю пров’яжіть по два СТБ – 12 СБН.
3-й коло: в кожну другу петлю пров’яжіть два СБН (в інші, відповідно, по одному СБН) – 18 СБН.
4-й коло: в кожну третю петлю пров’яжіть 2 СБН (в інші, відповідно, теж по одному СБН) – 24 СБН.
5-й коло: в кожну четверту петлю пров’яжіть 2 СБН – 30 СБН.
6-й і 7-й круги пров’яжіть по одному СБН в кожну петлю – по 30 СБН.
8-й коло: кожен четвертий СБН пров’яжіть в дві петлі – 24 СБН.
9-й коло: кожен третій СБН пров’яжіть в дві петлі – 18 СБН.
10-й коло: кожен другий СБН пров’яжіть в дві петлі – 12 СБН.
Голова готова. Не обрізайте нитка – тіло почнете в’язати з цього ж місця.
Пришийте мордочку (її можна трохи набити). Набийте голову щільно і продовжуйте в’язання.

Тіло
Продовжуйте в’язати з того ж місця, де зупинилися в’язати голову.
1-й коло: кожен третій СБН пров’яжіть в дві петлі – 9 СБН.
2-й коло: пров’яжіть по одному СБН в кожну петлю – 9 СБН.
3-й коло: в кожну третю петлю пров’яжіть 2 СБН – 12 СБН.
4-й коло: пров’яжіть по одному СБН в кожну петлю – 12 СБН.
5-й коло: в кожну другу петлю пров’яжіть 2 СБН – 18 СБН.
6-й коло: пров’яжіть по одному СБН в кожну петлю – 18 СБН.
7-й коло: в кожну третю петлю пров’яжіть 2 СБН – 24 СБН.
8-й коло: пров’яжіть по одному СБН в кожну петлю – 24 СБН.
9-й коло: кожен третій СБН пров’яжіть в дві петлі – 18 СБН.
10-й коло: кожен другий СБН пров’яжіть в дві петлі – 12 СБН.
Набейте щільно тіло зайчика і закінчите в’язання, пров’язуючи до кінця кожен СБН в дві петлі.

Ніжки
Зв’яжіть ланцюжок з 4 ВП; починаючи з другої петлі від гачка пров’яжіть 2 СБН в кожну петлю. У наступну петлю пров’яжіть 3 СБН. Переверніть на іншу сторону, щоб в’язати по колу і пров’яжіть 1 СБН і 2 СБН в наступні дві петлі відповідно. Вийшло 8 СБН.
2-й коло: в наступну петлю пров’яжіть 2 СБН, потім – 1 СБН в одну петлю; в три наступних петлі – по 2 СБН; в наступну – знову 1 СБН і в останні дві петлі в цьому колі пров’яжіть по 2 СБН. Вийшло 14 СБН.
3-й і 4-й круги: пров’яжіть по одному СБН – по 14 СБН.
5-й коло: пров’яжіть 3 СБН, 4 наступних СБН пров’яжіть в дві петлі; 3 СБН. Вийшло 10 СБН.
6-й коло: пров’яжіть по одному СБН – 10 СБН.
7-й коло: пров’яжіть 3 СБН, 2 наступних СБН пров’яжіть в дві петлі; 3 СБН. Вийшло 8 СБН.
8-й коло: пров’яжіть по одному СБН – 8 СБН.
Набейте ніжку наповнювачем і закінчите в’язання, пров’язуючи по СБН в дві петлі до кінця.
Ніжка готова. Зв’яжіть другу за аналогією.

Ручки
Зробіть 2 ВП і пров’яжіть в другу петлю від гачка 6 СБН.
2-й коло: в кожну другу петлю пров’яжіть по два СТБ – 9 СБН.
3-й коло: пров’яжіть по одному СБН в кожну петлю – 9 СБН.
5-й коло: кожен другий СБН пров’яжіть в дві петлі – 6 СБН.
5-й і 6-й круги пров’яжіть по одному СБН в кожну петлю – по 6 СБН.
Набейте ручку наповнювачем і закінчите в’язання, пров’язуючи по СБН в дві петлі до кінця.
Ручка готова. Зв’яжіть другу за аналогією.

Ваш з

Оставить комментарий

В категории : В'язання