Повітряне кольє або просто воздушка. Майстер-клас

31 травня, 2012


Кожна, абсолютно кожна рукодільниця, що займається бісероплетінням, хоча б один раз у житті стикалася з проблемою залишку кількох грам бісеру, які нікуди прилаштувати. І все вирішують цю проблему по своєму. Одні відкладають залишки до кращих часів, накопичуючись ціле сховище не потрібного бісеру. Інші докуповують бісер і його вистачає на повноцінне виріб. Треті розраховують яке б виріб розбавити цими залишками. І лише любителі воздушки з бісеру без зайвих роздумів змішують відповідні за кольором залишки з камінчиками та намистинками і приймаються за справу.

воздушка з бісера

воздушка з бісеру

Дивно, але повітряне кольє ще не сильно популярно, і навіть дуже захоплені любителі бісероплетіння можуть не знати, що ж це таке. Ласкаве скорочення цього кольє – воздушка до сих пір у багатьох асоціюється з безпороховим рушницею.

Якщо ви ще не знайомі з приголомшливо простий технікою плетіння, а точніше в’язання, повітряного кольє, то цього незнання залишилося недовго. Зустрічайте:

Майстер-клас з виготовлення повітряного кольє

воздушное колье

повітряне кольє

Перше, що ми робимо – це набираємо від 3-х, до 5-ти метрів бісеру на волосінь. Відрізати її не потрібно. Якщо вам хочеться додати якихось намистин – будь ласка – немає межі досконалості.

плетеніе воздушкі

плетіння воздушки

Коли бісер нанизаний – озбройтесь товстим гачком (від 2 мм) і в’яжіть звичайну косичку, з додаванням 1 або декількох бісеринок. Якщо ваше кольє має бути дуже повітряним, пропускайте між бісеринками кілька порожніх петельок.

Для тих, хто не знає, як в’язати кіску. Зробіть на волосіні петельку, просуньте крізь неї гачок, підчепити нитку і проведіть її крізь петельку, повторюйте цю дію, ще і ще. Потренуйтеся, перш ніж почати робити прикрасу.

как зробити повітряний колье

як зробити повітряний кольє

Далі, вам необхідно розкреслити шматок картону у формі прямокутника, або трапеції. Трапеція зробить ваше кольє рівневим, а прямокутник масивним.

З боків вибраної фігури розмістіть шпильки, за які чіпляйте відрізки кольє, як на фото.

Продовжуйте поки не закінчиться ланцюжок.

Якщо ланцюжок закінчилася, не дотягнувшись до наступної шпильки, доведеться трохи розпустити, зайвий кінець нам не знадобиться. Далі все тим же гачком зберіть петельки прикріплені до шпильок.

Коли всі петельки перейшли з шпильок на гачок – вводите в справу голку. Скріпіть все петельки волосінню. Обов’язково проклейте вузли універсальним клеєм.

Намисто майже готово. Залишилося заховати вузлики під капелюшки для намистин і прикріпити застібку.

Застібка зроблена. Вітаю, ви виготовили своє перше повітряне кольє !


Оставить комментарий

В категории : Вироби з бісеру