Секрети бісероплетіння

31 травня, 2012


Секрети бісероплетненія

Секрети бісероплетненія

Здавна люди намагалися полегшити і зробити зручнішою роботу з бісером. Тому існує безліч різних секретів бісероплетіння. Тут ми зібрали кілька важливих порад, які вам обов’язково знадобляться. Сьогоднішній урок ми присвячуємо новачкам, які тільки починають осягати бісероплетіння. Плетіння з бісеру – найдавніше рукоділля.

Поради та рекомендації з плетіння бісером

  • Поверхня робочого місця бажано накрити однотонної неслизькою тканиною. Це допоможе не розгубити впав бісер.
  • При роботі бісер краще насипати в ємності з низькими краями. Так буде зручніше нанизувати бісер. Також можна бісер насипати на тканину.
  • Зберігати бісер бажано в невисоких баночках, при цьому потрібно розділити його за кольорами.
  • поради і рекомендації з плетіння

    поради та рекомендації з плетіння

  • Перед тим як приступити до плетіння, переконайтеся, що на виготовлення всього виробу вам вистачить бісеру, який ви приготували. При цьому можна змішувати разом близькі відтінки.
  • Бажано використовувати міцну нитку, інакше виріб може порватися ще в процесі створення. Неміцний нитку можна використовувати, при цьому необхідно скласти її удвічі.
  • Не обов’язково в вподобаної моделі використовувати той бісер, що вказав автор. Експериментуйте, може бути, ваш варіант вийде ще краще початкового.
  • Щоб не заплутатися в дуже складних схемах, бажано перемальовувати їх і при плетінні викреслювати пройдені ряди.
  • Бракований бісер краще не використовувати, особливо в моделях, які потребують особливої чіткості. В результаті може вийти недбале і негарне виріб.
  • Нанизувати бісер бажано голкою або дротом, лише у виняткових випадках можна взяти бісер руками.
  • Якщо бісеринки падають з нитки (дроту), можна закріпити їх за допомогою допоміжної бісеринки або шматочка гумки.
  • Нитку, яку ви збираєтеся використовувати при плетінні, можна зробити міцніше, якщо протягнути її крізь шматочок м’якого бджолиного воску.
  • Сподіваємося, що наші поради в значній мірі допоможуть полегшити процес бісероплетіння. Бажаємо творчих успіхів!

    секрети бісероплетіння

    секрети бісероплетіння


    Оставить комментарий

  • В категории : Вироби з бісеру