Вишиваємо бісером коней

31 травня, 2012


Здається, ми з вами вже зовсім забули про вишивку бісером. Шкода, але багато техніки, які були відомі нашим майстерним предкам, втрачені. Але це не заважає такому напрямку в мистецтві розвиватися і знаходити нові рішення. Сьогодні у нас в планах вишивка бісером коні .

Вишітая бісером картіна

Вишита бісером картина

Для вишивки нам в першу чергу необхідна схема. Можна вибрати одну із запропонованих нами. Хоча, якщо ви впевнені в своїх силах, можна знайти щось більш складне.

Вишіваем кінь бісером

Вишиваємо кінь бісером

Після того, як визначилися зі схемою, можна приступати до вибору бісеру. Найскладніше – знайти бісер однакового розміру і відповідного кольору, тут доведеться постаратися.

вишіваем лошадь

вишиваємо кінь

Потім готуємо канву. Оптимальний розмір для вишивання – 55 клітинок на 10 см. Її слід розправити і змастити попередньо клеєм ПВА. Так канва буде більш жорсткою, і вишивати на ній буде набагато зручніше.

схема для вишивання бісером

схема для вишивання бісером

Для вишивки також краще брати нитки, які не сильно відрізняються за кольором від бісеру. Хоча, все кольору з успіхом можна замінити білим. Зручніше вишивати буде на спеціальній підкладці з ДВП. Товщина листа може бути мм 5-6, але не більше.

Укладаємо підкладку на стіл, і на неї кнопками прикріплюємо підготовлену канву. Трохи вище на підкладці розташована тканину для бісеру, тут ми по купках розсортуємо бісеринки, згідно з їх колірним відтінкам. Вишивати будемо порядково, тобто рядами. Починати можна як з верхньої, так і з нижнього рядка вишивки, – це вже як вам буде зручно.

Как вишивати бісером картіни

Як вишивати бісером картини

Ось так схематично виглядає процес вишивки бісером. На початку і в кінці ряду нитку обов’язково закріплюється на полотні, а напрямок руху залежить від того, якою рукою працює майстриня. Але це лише один із способів, який використовується в сучасному мистецтві вишивки бісером.

Деякі майстрині починають рух з центру картини. І рухаються спіральними рядами. Але цей спосіб дуже складний для початківців, так що краще спробувати свої сили в більш простому стилі, тим більше що схема картини з бісеру, представлена на нашому сайті, як не можна краще підходить для цих цілей.


Оставить комментарий

В категории : Вироби з бісеру